DC-DC Converter Nedir? Nasıl Kullanılır?

DC-DC Converter, Meanwell, Mervesan

                           dc-dc convertör

  Konvertör, düşük seviyeli doğrusal akımı ve alternatif akımı istenilen seviyede yüksek gerilime dönüştüren bir cihazdır. Farklı çeşitlere sahiptir. Böylelikle gerilimleri istenilen seviyeye çevirir.

DC konvertör, DC kaynağından gelen gerilimi yükselten, düşüren, sabit ya da değişken gerilimli DC gerilimine dönüştüren sistemlerdir.

 

  Günümüz enerji sistemlerinde çoğu zaman DC gerilim üreten güç kaynakları mevcut olmasına rağmen bu kaynakların sağladığı gerilim değerleri bazı yapılarda yeterli olamamaktadır. Yüksek değerlerde gerilimlerin gerekli olduğu DC  devrelerde batarya paketleri oluşturularak istenen gerilim değeri sağlanabilir fakat bu teorik olarak yeterli parametreleri sağlayan bir çözüm olsa bile oluşturulacak yapı malzeme, kullanım alanı ve ağırlık gibi birçok bakımdan dezavantaj sağlamaktadır. Bu noktada istenen gerilim değerlerini elde edebilmek amacıyla DC-DC dönüştürücüler tasarlanmıştır. 

DC/ DC dönüştürücüler, herhangi bir DC kaynaktan aldığı gerilimi yükseltip düşürür. Sabit veya değişken gerilimler elde etmek için kullanılır.

  Kullanım alanları olarak kesintisiz güç kaynakları, rüzgar ve güneş enerji sistemleri, endüksiyonla ısıtma, değişken frekanslı uygulamalarda kullanılır.

Karaköy Depo Mağazası olarak Meanwell ve Mervasan Markasının satışını yapmaktayız.

Web sitemizden ürünlerimizi inceleyin

Etiketler: İnceleme Yazısı
Kasım 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR