Benzer Ürünler
IMIT 542440 TC2 40/210C KAZAN TERMOSTATI
IMIT 542440 TC2 40/210C KAZAN TERMOSTATI

IMIT 542440 TC2 40/210C KAZAN TERMOSTATI (IMIT-542440-TLC2)

0,00
İndirim Oranı : %45 İndirim
Fiyat : ₺1.329,26(KDV Dahil)
İndirimli : ₺731,10(KDV Dahil)

IMIT Kazan Termostatı - TC2/542440
 
TC2, su geçirmez bir koruma kutusu ile tamamlanmış, değiştirme anahtarlı, tek kutuplu, sıvı genleşmeli daldırma termostatıdır. Normalde dağıtım borularına uygulanan bu termostat,
özellikle kazanların, pompaların otomatik regülasyonu için uygundur.
 
Kazan termostatı nedir? Nerede kullanılır?
Kazan termostatı, kalorifer kazanı, çay kazanı, ketıl, kat kaloriferi, kızgın yağ kazanı, kombi, boyler yada termosifon gibi sıcak su üreten ısıtıcı cihazlarda kullanılır. Kazan termostatıdın görevi, bağlı bulunduğu cihazın üreteceği sıcak suyun sıcaklığını ayarlamaktır. Yani Kullanıcı termostat sayesinde sıcak su üreten cihazında istediği sıcaklıkta suyu üretebilir. Suyun sıcaklığını termostat kontrol eder ve istenen sıcaklıkta tutar. Kazan termostatlarının yapısına baktığımızda, ısıyı hisseden bir sensör (duyarga) kısmı, sıcaklığın ayarlandığı üzerinde sıcaklık skalası olan bir düğme ve birde elektrik kontak çıkışları olduğunu görürüz. 
Kazan termostatı, nasıl çalışır? 
Kazan termostatı, sensörü vasıtasıyla su sıcaklığını algılar ve ayar sıcaklığına göre kontaklarından çıkış verir. Bu sayede bir elektrik rezistansı, brülör, ışık yada fan gibi bir parçayı devreye sokup çıkartabilir. Tek kontaklı termostatlar tek bir cihazı(sadece ısıtıcıyı) kumanda ederken, çift kontaklı cihazlar iki ayrı cihaza aynı anda kontak verebilir. Örneğin bir yandan ısıtıcıyı çalıştırırken aynı anda aynı anda bir hava fanını yada çalışma ledini yakabilir. Günümüzde tek ve çift kontaklılar arasında fazla fiyat farkı olmadığından, tek kontak kullanacak müşterilerde çift kontaklı ürünü kullanmaktadır. Bunun hiç bir sakıncası yoktur, boştaki kontak yedek olarak durmuş olur. 
 
TC2  Imıt Kazan Termostatı Özellikleri
*Çalışma Aralığı         : 40°C / 210°C  ( Su sıcaklığını 40 ila 210 derece arasında istenen bir sıcaklığa ayarlayabilir.)
*Kontak Şekli              : Çift kontaklı
*Duyarga Uzunluğu   : 200 cm - Duyarga Kovanı ürünle birlikte verilir. 
*Bağlantı Çapı            : 1/2"
 
Elektrik kontak kapasitesi = 10 (2,5) A / 250 Vac
Maks. kafa sıcaklığı = 80 ° C
Maks. Termokupl sıcaklığı = 225 ° C
Termal gradyan = 1 ° K / dak
Koruma derecesi = IP40
Sertifikalar = CE, ENEC03, DIN, PED, EAC

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR