Benzer Ürünler
Schutz MR 300 C-A Mikro ohm metre
Schutz MR 300 C-A Mikro ohm metre

Schutz MR 300 C-A Mikro ohm metre (SCHUTZ-MR-300)

0,00
Fiyat : ₺328.311,61(KDV Dahil)
Schutz MR 300 C-A Mikro ohm metre
 

Düşük dirençli nesneler için, Alman malı
 

SCHUETZ MESSTECHNIK
MIKROOHMMETRE

Çok düşük dirençli nesneler için

MR 300 C-A mikroohmmetre, kablolar, bağlantılar, sigortalar, güç bağlantıları, grafit, karbon ve metal örnekleri gibi çok düşük dirençli nesnelerde, çok yüksek doğruluklu direnç ölçümleri yapmanızı sağlar. En düşük ölçüm kademesi olan 100mΩ ‘da çözünürlük 10 nΩ ‘dur!

MR 300 C-A mikroohmmetrenin, bir ölçüm esnasında son derece sağlam bir ölçüm akımı (maks. 10A) garanti eden sabit bir akım sistemi vardır. Ölçüm sonucu dahili bir referans direnci karşısındaki voltaj düşüş oranı ile test edilen nesne karşısındaki (yükselen) voltaj düşüşü ile hesaplanır. Ölçüm akımının geçtiği her ana ölçümden önce, herhangi bir ofset voltajında özellikle termoelektrik voltajında, ölçüm akımı olmadan bir sıfır ölçümü yapılır.

Saklanan sıfır noktası gerçek ana ölçümde tespit edilen gerçek değer ile mukayese edilir. Bundan sonra, ölçüm görüntülenir. Muhtemelen bir sıcaklık dönüşümü (aşağıya bakınız) veya başka müşteri-özel dönüşümü (örn. doğrusallaştırma), sonuç görüntülenmeden yapılır.

Bu karmaşık ölçüm prosedüründen dolayı MR300C-A ‘nın ölçüm süresi benzer cihazlara oranla biraz daha fazladır. Diğer taraftan, yüksek doğruluğu ve uzun süreli istikrarı sağlayan bu karmaşıklıktır.

Ölçüm akımı sürekli olarak akmaz, sadece ölçümün kısa bir periyodunda akar. Bu sebeple, cihazın ısınması azaltılmıştır ve bu yüzden MR 300 C-A daha az yer kaplayan bir cihazdır.

Bunun yanında, ısınmadığından ötürü test nesnesi daha doğru ölçülür. Sıcaklık ölçümü ve CU/CS dönüşümü, 20°C ‘de elde edilen ölçüm değerini bakır için 0.392 % / K ve alüminyum için 0.400 % / K  katsayısını kullanarak dönüştürür.

Nesne sıcaklığı bir prob (opsiyonel) ile ölçülebilir veya direkt olarak girilebilir, dönüştürme kapatılabilir. Sıcaklığın direkt girişi standarttır.

MR 300 C-A, dahili referans dirençlerine özel bir referansla oran ölçümü yapar ve test nesnesindeki anfilerin ve termoelektrik voltajların offset voltajlarını kompanse ederken uzun ölçülen değerlerin istikrarı uzun süreler boyunca sağlanır.

Ölçüm hatası sadece referans direncinin kararlılığına bağlıdır. Herhangi bir komponentin modifikasyonu ve eskiliği hiçbir şekilde sonuçlara etki etmez. Referans voltajı ve akımlarının aksine, böyle uzun süreli sabit dirençler kolaylıkla anlaşılabilir.

Özellikler:
  • Ölçüm kademesi 100μΩ – 10 kΩ
  • 80 % ‘e kadar aşırı kademe
  • 10 nΩ maksimum çözünürlük
  • Ekran 4 ½ dijit
  • Ölçüm hatası ≤ ± 0,02 % to ± 0,03 % ‘e kadar kademeye bağlı olarak
  • Sıcaklık ölçümleri ve dönüştürmeler 20 °C ‘ye kadar (değiştirilebilir)
  • Akım akış zamanı ölçüm başına sadece 600 ms
  • Her ölçümden önce temas hatası aranması
  • Cihazda harici kontrolü sağlamak için RS232C portu
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR