Testo 105 Saplama Problu Gıda Termometresi
Testo 105 Saplama Problu Gıda Termometresi

Testo 105 Saplama Problu Gıda Termometresi (TESTO-105)

0,00
Fiyat : ₺5.565,54(KDV Dahil)

Testo 105 Saplama Problu Gıda Termometresi

 

 

Testo 105 Saplama Problu Gıda Termometresi; Peynir, et, jöle gibi yarı-katı gıda maddelerinin, iç sıcaklık ölçümünü kolaylıkla yapabileceğiniz hassas, Almanya' dan ithal gıda termometre çeşididir.

 

TESTO 105 SAPLAMA PROBLU TERMOMETRE ÖZELLİKLERİ

- Testo 105 gıda termometresinin 10 cm uzunluğunda ucu sivri probu bulunmaktadır.
- Testo 105 saplama problu termometrenin okunaklı LCD ekranı bulunmaktadır.
- Saplama problu termometrede bulunan ekran aydınlatması ile karanlık ortamlarda ölçümlerinizi kolaylıkla görebilirsiniz.
- Testo 105 gıda termometresi ile yapmış olduğunuz ölçümleri ekranda sabitleyebilmeniz için HOLD fonksiyonu bulunmaktadır.
- Sesli ya da görsel alarm bulunmaktadır.
- İsteğe bağlı olarak alt veya üst sıcaklık limiti belirlenebilemektedir.
- IP65 koruma sınıfı bulunmaktadır.
- Otomatik kapanma özelliği ile enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Cihaz kullanılmadığı zamanda 10 dk içerisinde kapanır.
- Testo 105 gıda termometresi rahatlıkla kullanabileceğiniz ergonomik ve sağlam bir yapıya sahiptir.
- Değiştirilebilir probu bulunmaktadır. Bu özelliği ile, proba bir zarar geldiğinde, yeni cihaz almanıza gerek kalmaz ve harici bir prob satın alarak cihazı kullanmaya devam edebilirsiniz.
- Cihazı kullanmadığınız zamanlarda prob bölümünün zarar görmemesi için koruyucu prob kapağı bulunmaktadır. Prob kapağını aynı zamanda duvara sabitleyebilirsiniz.
- Testo 105 gıda termometresi; Gastronomi, soğuk hava depoları, büyük mutfaklar, süpermarketler ve mal kabul depoları gibi farklı alanlarda kullanılabilir.

 

MAL KABUL İŞLEMLERİNDE SICAKLIK KONTROLLERİ: 

Gıdaların sıcaklık değerleri, bakterilerin oluşması ve çoğalması dolayısıyla da insan sağlığı ve ürün kalitesi açısından hayati bir önem taşımaktadır. Gıda güvenliğini sağlamak için yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin başında gıdaların sıcaklık değerlerini izleyerek soğuk zincirin kırılmadığının tespiti gerekmektedir. Mal kabul işlemlerinde hem infrared (temassız) hem de iç sıcaklık ölçüm teknolojileri kullanılmaktadır.

Mal kabulünde sıcaklık kontrollerinin amacı gelen gıdaların sıcaklığının yasal limitlere uygunluğunu denetleyebilmektir. Bunu sağlayan gıdalar “güvenli” sayılır.

Sıcaklık kontrolleri hem ürün paketlerinin üzerindeki hem de gıdaların iç sıcaklığının ölçümü şeklinde gerçekleştirilir.

Pek çok durumda, ölçüm değerleri, tarih, zaman ve kullanıcı bilgileri bir form üzerine girilir ve sonradan izleyebilmek için belgelenir.

Testo 105, tek elle kullanılabilen sıcaklık ölçüm cihazının sunduğu avantajlar:

- Özel sağlam yapı ve suyun altında temizlenebilme imkanı (IP65 koruma sınıfı)

- Kolay, güvenilir taşıma

DEPOLAMA SÜRECİNDE SICAKLIK KONTROLLERİ:

Gıdaların sıcaklık değerleri, bakterilerin oluşması ve çoğalması dolayısıyla da insan sağlığı ve ürün kalitesi açısından hayati bir önem taşımaktadır. Gıda güvenliğini sağlamak için yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin başında gıdaların sıcaklık değerlerini izleyerek soğuk zincirin kırılmadığının tespiti gerekmektedir. Depolama süreçlerinde hem portatif ölçüm cihazları hem de sürekli izleme sistemleri kullanılmaktadır.

Gıdalar depolanırken, saklanacak bu gıdaların sıcaklıklarının yasal yükümlülüklere uygunluğundan emin olunmalıdır. Bu sağlandıktan sonra gıda maddeleri güvenilir bir şekilde kullanılabilir. testo 105 tek elle kullanılabilen sıcaklık ölçüm cihazının avantajları:

- Özel sağlam yapı ve suyun altında temizlenebilme imkanı (IP65 koruma sınıfı)

- Kolay, güvenilir taşıma

 

TEKNİK ÖZELLİKLER

Prob Ölçüm Aralığı -50 ... +275 °C
Prob Hassasiyeti ±0.5 °C (-20 ... +100 °C)
±1 °C (-50 ... -20.1 °C)
±1 % ölç.değ. (+100.1 ... +275 °C)
Prob Çözünürlük 0.1 °C
Prob Uzunluğu 10 cm
Koruma Sınıfı IP65
Otomatik Kapanma 10 dk
Ekran LCD
Çalışma Sıcaklığı -20 ... +50 °C
Saklama Sıcaklığı -40 ... +70 °C
Ağırlık 139 gr.
Ebat 145 x 38 x 195 mm
Batarya Tipi 4 x LR44 Pil
Batarya Ömrü 80 saat
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR