Hız Kontrol Sürücü Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hız kontrol sürücüleri

Sürücü, endüstride elektrik motorlarının aktif olarak kontrol edilmelerine olanak sağlayan elektronik cihazlardır.Hız kontrol sürücüleri, endüstrinin temeli olan standart indüksiyon motorlarının hız ve torkunun kontrol edilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Bu cihaz sürüş işleminin verimliliğini artırırken aynı zamanda motor hızının da kontrolünü sağlamaktadır. Yine bu makineler, düşük kapasiteye ihtiyaç duyulması halinde makinenin hızını azaltır ve enerji tasarrufu sağlarlar. Bunların dışında  pozisyon kontrol, fan ve pompa kontrol, sabit ya da değişken basınç ve ısı kontrol yerlerinde de kullanılır. Üretimleri ve kullanım şekilleri gereği bir çok sürücü çeşidi mevcuttur. Bunları kullanırken dikkat edilmesi ve yardım alınması gereken en önemli kaynak, alınmış olan sürücünün kullanım kılavuzudur. 

   Sürücü (invertör), girişlerine uygulanan 3 Faz AC gerilimi doğrultucu devre (rectifier devresi) ile DC voltaja çevirip, elde edilen DC voltajın frenkansını değiştirerek çevirici devre ile tekrar AC voltaja çevirip elektrik motorları üzerinde hız, yön, tork ve akım kontrolü yapılmasına imkan sağlamaktadır. Bu işlemlerin tamamı mikro işlemci kontrolü ile yapılmaktadır. Operatör panelleri üzerinden ayarladığımız parametreler ve anlık olarak yaptığımız değişiklikler mikro işlemci ile elektriksel sinyallere dönüştürülerek DC voltaj frekansını değiştirip çıkış akım, gerilim değerlerini doğrudan etkilemektedir.

Karaköy Depo Mağazası olarak Danfoss, Delta, Wecon gibi piyasada önde gelen hız kontrol cihazı markalarının Ana bayiliğini üstlenmekteyiz.

Web sitemizden ürünlerimizi inceleyin
Etiketler: Tanıtım Yazısı
Kasım 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR